Leerkrachten leren van en met elkaar

Leerkrachten leren van en met elkaar

Door aanwezige leerkrachte van Flore

Dit jaar een primeur op het Kleurenorkest. Juf Mariëlle de Winter, gecertificeerd NLP trainer en werkzaam als leerkracht bij basisschool het Kleurenorkest gaat 4 studiemiddagen NLP geven voor leerkrachten van Stichting Flore. Sinds begin dit jaar is het Kleurenorkest aangesloten bij de stichting en dat lijkt voor beiden zijn vruchten af te werpen.

Volgens directrice Els Vonk; “Het Kleurenorkest is trots op zijn visie op onderwijs en deelt deze kennis graag met andere scholen. Daarnaast leert de school weer enorm veel van stichting Flore met al zijn kennis en mogelijkheden. Het is ontzettend mooi om leerkrachten op school te ontvangen vanuit verschillende Flore scholen.”

De eerste studiemiddag was een groot succes. In totaal 25 collega-leerkrachten van stichting Flore waren aanwezig. De leerkrachten zijn heel enthousiast over deze training.” Meerdere leerkrachten hadden al positieve feedback.  Het onderwerp van de training is vooral: Relaxt naar school. 

“We hebben het met elkaar over onderwerpen, als hoe sta je lekker voor de klas en wat kun je doen op momenten dat je zelf even niet lekker in je vel zit. Hoe kunnen NLP technieken je hierbij helpen.” 

Al een aantal jaren gaf juf Mariëlle de NLP Practitioner en NLP Masters voor een NLP bedrijf met cursisten uit allerlei beroepenslagen. ook gaf ze ouderavonden om ouders kennis te laten maken met NLP. Tijdens die avonden lag de nadruk altijd op het kind en hoe je als ouder op een positieve manier met je kind kunt communiceren.

Ook nu zijn de leerkrachten zelf deelnemer en is het waardevol om met elkaar te kijken naar ieder zijn talenten. Het is heel prettig dat er ruimte is voor een ieder om zijn verhaal te delen en van elkaar te kunnen leren.